Resa till Pittsburgh


Rent geografiskt ligger Pittsburgh beläget i den västra delen av den amerikanska delstaten Pennsylvania. Detta innebär att staden ligger alldeles i utkanten av det urbana storstadsområdet på USA:s östkust som utgörs av New York, Boston, Washington och Philadelphia. Men den relativa närheten till detta storstadsområde gör att det är väldigt lätt att ta sig både till och från Pittsburgh, eller “The Burgh” som stadsborna själva brukar kalla sin stad.

För den som kommer hit med flyg är det Pittsburgh International Airport som gäller. Denna flygplats, som trafikeras av både internationella flighter och inrikesflyg, ligger cirka 16 kilometer väster om staden. Du kan även på ett mycket enkelt sätt ta dig till och från Pittsburgh med hjälp av både buss och tåg. I den centrala delen av Pittsburgh ligger den stora tågstationen där det flera gånger om dagen dundrar in tåg från Amtrak. En bit därifrån ligger busstationen där du kan hoppa ombord på en av de berömda Greyhoundbussarna. Pittsburgh ligger även likt en spindel mitt i ett formidabelt nät av breda amerikanska vägar, så om du är bilburen under ditt besök i Pittsburgh har du många olika vägalternativ att välja på.

En ganska trevlig sak med Pittsburgh, som för övrigt är känd för sin stålindustri, är att kollektivtrafiken fungerar alldeles utmärkt här. Den lokala busstrafiken är mycket väl utbyggd och sköts av ett lokalt företag som även driver spårvägen The Light Rail Transit, eller “The T” som den också brukar kallas. I de centrala delarna av staden finns det också en tunnelbana att ta till om man vill förflytta sig från en plats till en annan på ett bekvämt sätt. De två bergbanorna som tar dig upp till Mount Washington med sin fantastiska utsikt måste också nämnas i detta sammanhang.

Det fina i kråksången är med andra ord att du inte på något sätt behöver känna dig tvungen att köra bil inne i Pittsburgh när du är här. Även om det är mycket av storstadskänsla som vilar över Pittsburgh så kan du både använda dig av såväl dina apostlahästar som lokaltrafiken när du rör dig inne i stan. Ska du ta dig utanför stadsbebyggelsen så måste du dock ha tillgång till en hyrbil.

Pittsburgh är en stad som har det mesta man kan önska sig som besökare och som du förmodligen redan har noterat i den här artikeln så är det hur enkelt som helst att ta sig både dit och hem igen, tack vare rent ut sagt förträffliga kommunikationsmöjligheter.

Copyright © 2021 pittsburgh.se | Design by ThemesDNA.com
top