Att turista i Pittsburgh

Låt dig inte luras av de “vanliga” turistströmmarna. USA är faktiskt mycket mer än “bara” soliga Florida, flashiga Hollywood och coola New York. Om du har tänkt resa till Amerika på semestern så är ett besök i Pittsburgh ett mycket bra val. Låt oss få förklara varför just du ska ge denna stad chansen att få förtrolla dig.

Pittsburgh är den näst största staden i den amerikanska delstaten Pennsylvania. Det finns de facto hela 446 broar i staden, vilket enligt vissa källor skulle vara ett rådande världsrekord. Ingen annan stad i hela världen sägs enligt dessa källor ha fler broar. Men det är inte allt. Om du har tillgång till hyrbil under ditt besök i staden så fullkomligen sjuder omgivningarna av spännande utflyktsmål. Här ska vi snabbt tipsa om några sådana.

Pittsburgh är beläget mitt i ett område som till stora delar kännetecknas av den så kallade amishkulturen. Amish är en grupp bestående av ungefär 310 000 personer som tillhör en kristen sekt där invånarna lever som man gjorde på tidigt 1800-tal. De talar en tysk dialekt, även om de flesta även talar engelska. Dessa amishkommuniteter kan du besöka om du är bilburen.

För den som är historieintresserad och bilburen är ett besök i Gettysburg nästan ett måste. Det var här som ett stort och viktigt slag utkämpades 1–3 juli 1863, under det amerikanska inbördeskriget. Nordstatsarmén vann slaget och det tal som president Abraham Lincoln höll efter segern är världsberömt.

Men själva centrala Pittsburgh har också enormt mycket av sevärdheter att erbjuda sina besökare. Åk upp till Mount Washington och njut av en helt obeskrivligt vacker utsikt över staden med dess skyline. Två bergbanor finns att tillgå som tar dig hela vägen upp till toppen.

Varför inte uppleva Pittsburgh från grodperspektiv? Vid The Point flyter tre floder samman som utgör en maffig vattenväg. För den som vill kan man hoppa ombord på en så kallad “Ducky Tour” som tar dig med på en åktur på vattnet som gör att du får möjlighet att njuta av staden från vattenytan.

Det finns givetvis även en hel massa andra aktiviteter att ägna sig åt under ett besök i staden. Det stora nöjesdistriktet “South Side” är ett sådant exempel. Kulturkvarteret “The Strip District” bjuder på shopping i världsklass i små mysiga butiker. En före detta kyrka har byggts om till discotek. Kort sagt; det finns hur mycket som helst att göra i och omkring Pittsburgh.

Copyright © 2021 pittsburgh.se | Design by ThemesDNA.com
top